نیاز ۱۰۰ میلیارد ریالی برای کنترل آفت جوانهخوار بلوط
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با توجه به گستردگی آفت جوانهخوار بلوط در استان گفت:اکنون۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای کنترل این آفت نیاز است.
اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: با وجود انجام عملیاتهای پیشگیرانه برای کنترل آفت جوانهخوار بلوط، اما همچنان این آفت در حال پیشروی است و باید راهکارهایی برای مقابله و کنترل آن اندیشیده شود.
وی اظهار داشت: از سطح ۳۲۸ هزار هکتار عرصه جنگلی چهارمحال و بختیاری در زمان حاضر ۳۵ هزار هکتار از این عرصهها دچار آفت جوانه چوبخوار بلوط شدهاند.
احمدی اضافه کرد: امروز آفت جوانهخوار به جان جنگلهای بلوط زاگرس افتاده است و آرامآرام این درختان سرسبز را به درختانی خشک و بیرمق تبدیل کرده است.
به گفته احمدی، جنگلهای بلوط زاگرس ۲ دهه است که تحت تاثیر خشکسالیهای پی در پی، تغییر الگوی بارشی از برف به باران، سیلاب، آتشسوزی و رانشزمین قرار گرفته و حاصل این شرایط چیزی به جز آفت جوانهخوار بلوط نبوده است.
وی با بیان اینکه آفت جوانهخوار از گروه آفتهای برگخوار و بومی جنگلهای بلوط به شمار میرود یادآور شد: بیشترین آلودگی این جنگلها در شهرستانهای لردگان بخش رودشت، فلارد بخش پشتکوه منطقه پروز، خانمیرزا، کیار منطقه مشایخ، اردل منطقه لندی و کوهرنگ منطقه سرآقاسید دیده شده است.
وی گفت: تلاشهایی برای مقابله با آفت جوانه خوار بلوط انجام شده که اختصاص هفت میلیارد ریال برای محلول پاشی (محلولهای بیولوژیکی که با طبیعت سازگار هستند) این آفت انجام شده است.
ارسال به دوست