پروژه بین المللی مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع در سه بخش فعالیت داشت

تاریخ انتشار : 1396/10/27 - ساعت انتشار: ٢٠:٢٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

پروژه بین المللی مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع در سه بخش مدیریت جنگل و مرتع،توسعه روستایی و توسعه ظرفیت های آموزشی فعالیت داشت.

علی محمد محمدی در مصاحبه با خبرنگار پیام طبیعت در حاشیه نشست هماهنگی فاز دوم پروژه بین المللی مشارکتی جایکا اظهار داشت:پروژه جنگلداری و مرتعداری مشارکتی با همکاری آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن در فاز یک از سال 1389 شروع و به مدت 5 سال ادامه یافت و پس از ارزیابی گزارش پایانی پروژه به مدت یک سال و نیم وارد فاز تمدید گردید.

معاون استانی پروژه گفت: این پروژه در سه بخش مدیریت جنگل و مرتع،توسعه روستایی و توسعه ظرفیت های آموزشی فعالیت داشت.

وی هدف از اجرای این پروژه را از یک سو توسعه ظرفیت های مشارکتی در سطح اداره کل منابع طبیعی استان و از سوی دیگر مشارکت روستائیان، مرتعداران و جنگل نشینان در انجام فعالیت های حفاظت و توسعه و احیای منابع طبیعی بیان داشت.

محمدی در ادامه بیان داشت: پایداری فعالیت های اجرایی با تغییر نگرش روستائیان و ایجاد درک و بینش عمیق در زمینه مشارکت مردمی در احیای منابع طبیعی از دیگر اهداف این پروژه در ماتریس طراحی آن پیش بینی شده بود.

معاون استانی پروژه اقدامات انجام شده در هریک از بخش ها عنوان کرد و گفت در بخش مدیریت جنگل و مرتع برنامه هایی نظیر اجرای طرح های مرتعداری مشارکتی،بذرکاری و بذرپاشی با مشارکت مردم در مراتع،احداث ایستگاه های شاهد و سازگاری در مراتع بالا دست و مدیریت چرای دام در بخش مرتع انجام شده و در بخش جنگل برنامه هایی شامل غنی سازی جنگل، حصارکشی، پایش و مانیتورینگ پوشش گیاهی، قرق، نهالکاری، بذرکاری،ترویج فرهنگ کاشت نهال و درخت در معابر عمومی،برگزاری کارگاه های آموزشی و انعقاد تفاهم نامه های سه جانبه انجام گردیده است.

وی گفت: در بخش توسعه روستایی نیز فعالیت هایی نظیر برگزاری کارگاه های خیاطی، زنبورداری، احداث باغ های الگویی، آموزش روش های نوین باغداری ، برنامه های تغییر معیشت، تشکیل صندوق های اعتباری خرد، توزیع نهال های اصلاح شده، آموزش روستائیان در جهت تهیه برنامه های اجرایی در روستا(VAP) انجام گردیده است.

علی محمد محمدی در ادامه اقدامات انجام شده در بخش آموزش پروژه را عنوان کرد و گفت نیاز سنجی آموزشی، تهیه رئوس برنامه های آموزشی، آموزش کارکنان و بهره برداران روستایی و عشایری بصورت تئوری و عملی چه داخل استان و چه خارج از استان و چه خارج از کشور به تعداد 1000 نفر با تعداد بیش از 40 مورد عنوان دوره آموزشی در این بخش انجام شده است

معاون استانی پروژه در نهایت اظهار داشت به جهت تعمیم فاز یک پروژه در سایر مناطق استان و حوزه کارون و تقویت پایدار سازی فاز یک ، فاز دوم پروژه نیز از سال 1398 در 6 استان حوزه کارون ادامه می یابد. 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج