یک میلیون و 430 هزار هکتار از جنگل های زاگرس تخریب شده است
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: بیش از یک میلیون و 430 هزار هکتار از جنگل های زاگرس دچار خشکیدگی، آفت و تخریب شده است.
فریبرز غیبی روز یکشنبه در بازدید از جنگل های چهارطاق لردگان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جنگل های زاگرس 6 میلیون هکتار از گستره جنگل های کشور را به خود اختصاص داده که از سال 87 تاکنون خشکیدگی این جنگل ها رو به فزونی گذاشته است.
وی گفت: تغییرات اقلیمی، گسترش آفت و بیماری، خشکسالی، آتش سوزی، اجرای پروژه های عمرانی و ریزگرد از مهمترین عوامل تهدید و تخریب جنگل های زاگرس است که مدیریت پایدار جنگل و مشارکت جوامع محلی از مهمترین برنامه ها برای رفع معضل جنگل ها و به خصوص جنگل های زاگرس است.
غیبی افزود: به منظور توسعه جنگل های زاگرس و مقابله با تهدیدها از جمله خشکسالی، برنامه خشکیدگی جنگل ها تهیه و تدوین شده است.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: در این طرح گونه های مقاوم جنگلی شناسایی و نسبت به تهیه بذر و تولید نهال از پایه های مقاوم و سالم و احیاء جنگل های مخروبه و احداث سامانه های آبگیر اطراف درختان اقدام می شود.
غیبی با اشاره به بازدید از جنگل های بلوط چهارمحال وبختیاری افزود: علاوه بر تهدید جنگل های زاگرس، آفت سوسک چوب یکی دیگر از عوامل تهدید درختان بلوط در این استان است.
وی با تاکید بر اینکه 50 هزار هکتار از جنگل های استان دچار آسیب شده است، اظهار داشت: طرح تحقیقاتی آسیب شناسی جنگل های زاگرس با همکاری مرکز تحقیقات در حال اجراست.
به گزارش ایرنا، 12 میلیون و 708 هزار اصله نهال از درختان بلوط جنگل های زاگرس با پدیده خشکیدگی روبه رو است.
استان چهارمحال وبختیاری با یک میلیون و 653 هزار هکتار مساحت دارای 307 هزار هکتار جنگل بلوط است.بیش از 53 درصد جنگل های چهارمحال وبختیاری در شهرستان لردگان قرار دارد.
ارسال به دوست