«بنه» گنجی در دل جنگل های چهارمحال و بختیاری

تاریخ انتشار : 1398/07/13 - ساعت انتشار: ١٢:١١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: یکی از رویکردهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اقتصادی کردن عرصه های منابع طبیعی و مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه گونه های جنگلی و مرتعی می باشد.

embed;line-height:180%">

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: یکی از رویکردهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اقتصادی کردن عرصه های منابع طبیعی و مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه گونه های جنگلی و مرتعی می باشد.

علی محمدی مقدم گفت: یکی از گونه های جنگلی که می تواند در بحث مشارکت مردم نقش ویژه ای داشته باشد گونه پسته وحشی یا بنه (Pistacia Atlantica)می باشد که بخاطر صمغ و شیرابه آن تحت عنوان سقز، از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است.

وی افزود: از 307 هزار هکتار جنگل های استان چهارمحال و بختیاری 70 درصد را گونه قالب بلوط و 30 درصد دیگر را سایر گونه ها همچون بنه تشکل می دهد.

محمدی مقدم با بیان اینکه در سال های ترسالی مجوز برداشت سقز به بهره برداران داده می شود اضافه کرد: از هر اصله درخت بنه 500 گرم سقز برداشت می شود که در حال حاضر هر کیلوگرم آن به ارزش 200 تا 300 هزار تومان به صورت خام به فروش می رسد .

وی ادامه داد: این گونه جنگلی علاوه بر رونق اقتصاد جنگلنشینان در حفظ و توسعه گونه های جنگلی نقش مؤثری دارد.

محمدی مقدم با بیان اینکه سقز دارای تربانتین و کلوفان است که از درجه خلوص بالایی برخوردار است افزود: سقز در درمان یبوست، پاکسازی معده، جلوگیری از پوسیدگی دندان، رفع بوی بد دهان، تقویت چشم، درمان کچلی استفاده می شود.

محمدی مقدم ادامه داد: سقز برای درمان ترک و خارش پوستی ، التیام زخم و درمان دردهای روماتیسمی مورد استفاده قرار می گیرد.

وی در ادامه، کاربردهای دیگر سقز را در داروسازی، صنایع پلیمری ،چسب ،رنگ ،لاک ،تهیه روغن های چاپ، پارکت و کف پوش عنوان کرد.

محمدی مقدم تصریح کرد: میوه بنه دارای ویتامین A، B،D است که به همین دلیل مقوی اعصاب بوده و از ترک لب و شب کوری جلوگیری می کند و برای تقویت قوای جنسی استفاده می گردد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در ادامه تصریح کرد: بنابر ماده 3 قانون حفاظت بهره برداری از جنگلها ، از سال 1394 جنگلکاری اقتصادی با گونه های بومی بنه، انجیر، زالزالک و ... در استان آغاز گردید.

وی اضافه کرد: در این مدت، سه هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان به کشت گونه های جنگلی اقتصادی و گونه های دارویی اختصاص یافته است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج