کشت بافت گیاهان دارویی راهی برای تکثیرانبوه گیاهان در معرض انقراض

تاریخ انتشار : 1398/09/25 - ساعت انتشار: ١١:٥٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: آزمایشگاه کشت بافت گیاهان دارویی بستری را برای تکثیرانبوه گیاهان در معرض انقراض فراهم کرده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری؛ علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در بازدید از آزمایشگاه کشت بافت گیاهان دارویی سروین دارو گفت: تکنیک کشت بافت به عنوان ابزاری کارامد در ریزازدیادی، تکثیر، اصلاح و تولید گیاهان در شرایط کنترل شده مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه یک میلیون و 93 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری را مراتع تشکیل می دهد گفت: یک هزار و 400 نوع گونه گیاهی در استان وجود دارد که حدود 400 گونه گیاهی آن دارای خاصیت دارویی، بهداشتی و خوراکی و 35 گونه دیگر منحصربه فرد استان و ثبت شده در هرباریم های جهانی است.
محمدی مقدم با تاکید بر حفظ و توسعه این گیاهان در استان ادامه داد: کشت بافت در زمینه گیاهان دارویی علاوه بر کاربرد آن در تکثیر، تولید و حفاظت از گیاهان دارویی با ارزش و در خطر انقراض، به عنوان ابزاری موثر برای تولید نهال با کمترین میزان بیماری و آفت نیز مطرح می باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشت بافت گیاهان گل محمدی، زرشک و لاله واژگون دراین محیط آزمایشگاهی در حال انجام است و گیاهانی همچون آنغوزه، باریجه، آویشن و سماق و ... نیز به زودی در این محیط کشت می شود.

وی در پایان اظهار داشت: این آزمایشگاه با انجام کشت بافت گیاهان دارویی زمینه فرآوری و تولید داروی گیاهی به صورت ارگانیک را در استان فراهم می کند.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج