تشریح اقدامات اداره کل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در برنامه تلویزیونی چشم انداز

تاریخ انتشار : 1398/11/19 - ساعت انتشار: ٢٣:٢٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

همزمان با دهه مبارک فجر، اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در برنامه تلویزیونی چشم انداز تشریح شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری؛ در هفدهمین روز از بهمن ماه 98 و همزمان با ششمین روز از ایام الله دهه مبارک فجر، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با حضور در برنامه زنده تلویزیونی با عنوان "چشم انداز" به تشريح دستاوردها و اقدامات این اداره کل در حوزه منابع طبیعی پرداخت.
علی محمدی مقدم در این برنامه با اشاره به پروژه های قابل افتتاح در ایام دهه فجر اظهار داشت: امسال همزمان با این ایام، 10 طرح آبخیزداری و آبخوانداری  با اختصاص اعتباری بالغ بر 24 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در استان مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
وی افزود: این طرح‌ها شامل سازه های سنگی ملاتی، سازه های گابیون و بندهای خاکی در یک هزار و 500 هکتار از حوزه های آبخیز شهرستان های اردل، بروجن، بن، سامان، فارسان، کوهرنگ، اردگان و کیار احداث گردید.
محمدی مقدم تصریح کرد: این تعداد پروژه زمینه اشتغال 210 نفر روز در استان را فراهم نمود.


وی در بخش دیگر از سخنان خود به اقدامات صورت گرفته در بخش های آبخیزداری، جنگل و مرتع و حفاظت و امور اراضی استان اشاره کرد.
محمدی مقدم با بیان اینکه اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در راستای تغذیه آبخوان، کنترل سیل، افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک در استان اجرا می شود خاطرنشان کرد: از ابتدای فعالیت های آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری، دو هزار و 500 سازه سنگی ملاتی با حجم عملیات 230 هزار مترمکعب و حجم مخزن 700 هزار مترمکعب در استان ایجاد گردید.
وی اضافه کرد: همچنین تعداد یکصد بندخاکی  با حجم عملیلت سه میلیون و 300 هزار مترمکعب و حجم مخزن 16 میلیون و 500 هزار مترمکعب در استان احداث شده است.
محمدی مقدم تصریح کرد: با احداث سازه های سنگی ملاتی و بندهای خاکی ذکرشده، حدود 12 درصد رواناب ها در استان کنترل و  13 میلیون مترمکعب آب در لایه های زمین نفوذ و ذخیره گردید.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری چهارمحال و بختیاری در ادامه سطح کشت گیاهان دارویی استان را 3000 هکتار اعلام کرد و گفت: طی سال گذشته، تقریبا 2 تن بذور مرتعی در استان تولید شد.
محمدی مقدم سطح جنگلهای استان را 311 هزار هکتار اعلام و تصریح کرد: به منظور حفظ و احیای جنگل های استان کشت گونه های اقتصادی شامل سنجد، انار، انجیر، بادام تلخ و ... و گونه های جنگلی همچون زالزالک، بنه، داغداغان، بادام کوهی، ارژن و ... در بیش از هشت هزار و 500 هکتار از اراضی مستعد استان صورت گرفت.
وی یادآور شد: امسال نهضت نهالکاری در شهرستان های 10 گانه استان با غرس 70 اصله نهال در مساحت 255 هکتار نیز به اجرا درآمد.
محمدی مقدم افزود: هم اکنون 383 هزار و 460 هکتار معادل 28.2 درصد اراضی ملی استان در قالب  طرح کاداستر با اخذ سند تک برگ تثبیت گردید.
وی با بیان ایجاد بیش از 229  کیلومتر کمربند خفاظتی در استان اضافه کرد: همچنین در راستای حفظ جنگلهای استان حدود یک هزار دستگاه آبگرمکن خورشیدی در روستاها و مناطق جنگلنشین استان توزیع گردید
محمدی مقدم در پایان خاطرنشان کرد: 7344 هکتار از اراضی ملی استان نیز در قالب اجرای ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداری جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به مردم واگذار گردید.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج