کمبود نیروی یگان حفاظت در عرصه‌های منابع‌طبیعی

تاریخ انتشار : 1399/02/06 - ساعت انتشار: ٠٢:١٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رئیس اداره ترویج، آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه هم‌اکنون 80 نفر نیروی یگان حفاظت از اراضی منابع‌طبیعی و جنگلی استان محافظت می‌کنند، گفت: نیاز واقعی استان در این حوزه 300 نفر است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل مناع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری و به نقل از فارس؛ هومان خاکپور رئیس اداره ترویج، آموزش و مشارکت های مردمی این اداره کل با بیان اینکه هم‌اکنون 80 نفر نیروی یگان حفاظت از اراضی منابع‌طبیعی و جنگلی استان محافظت می‌کنند، گفت: اما نیاز واقعی استان در این حوزه 300 نفر است و ما با کمبود شدید نیرو مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه دغدغه امروز افزایش مشارکت مدنی در بحث نظارت و حفاظت از جنگل‌ها و مراتع است، افزود: باید مردم و جوامع محلی را به سمتی حرکت دهیم که در صورت مشاهده هرگونه تخلفی در اراضی ملی با ما تماس بگیرند.

**تقویت حس نظارتی مردم بر منابع طبیعی و حفظ جنگل‌ها در دستور کار منابع طبیعی است
خاکپور با بیان اینکه اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیرو و امکانات متناسب با نیاز استان را در اختیار ندارد، اضافه کرد: از این رو درصدد هستیم تا از مردم و جوامع محلی کمک بگیریم تا در صورت مشاهده قطع درختان و یا تصرف زمینی با اخساس مسئولیت در برابر طبیعت به ما گزارش دهند.
وی با بیان اینکه مردم می‌توانند از طریق شماره تلفن 1504 امداد جنگل و مرتع گزارش نظارتی خود را اطلاع دهند، عنوان کرد: هدف این است که رویکرد نظارتی و حفاظتی از جنگ‌ها و مراتع را از طریق رسانه‌ها، مکاتبه با دهیاران، شوراهای محلی، پایگاه‌های بسیج و سازمان‌های مردم‌نهاد محیط‌زیستی و منابع‌طبیعی و شرکت‌های تعاونی بهره‌برداری گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه ما در حوزه نظارت و پیشگیری از تخلفات در حوزه منابع‌طبیعی نیازمند کمک مردم هستیم، اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف 3 برنامه پیش‌رو داریم، نخست تقویت زیرساخت‌های تلفن جنگل و مرتع که مردم بتوانند به شکل ساده‌تر و بدون هزینه گزارشات را ارسال کنند.

**نتیجه پیگیری گزارشات مردمی از سوی منابع طبیعی برای گزارش دهنده تخلف ارسال می‌شود
خاکپور با اشاره به اینکه برنامه دوم این است که بین مردم ایجاد انگیزه کنیم و نتیجه گزارشات آن‌ها را از طریق پیامک اطلاع‌رسانی کنیم، گفت: گام سوم این است که از طریق هماهنگی و هم‌افزایی با یگان‌های حفاظتی دیگر نهادها مانند محیط‌زیست، میراث‌فرهنگی و امور اراضی کارکرد گزارشات مردمی در کوتاه‌ترین زمان رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه باید به کمک رسانه‌ها این رویکر فراگیر شود و به دنبال آن هستیم که یک محیط ناامن برای متخلفین عرصه‌های منابع‌طبیعی و جنگلی ایجاد کینم، افزود: اگر چشم‌های افراد مسؤولیت‌پذیر در جوامع محلی افراد متعرض به انفال را شناسایی و گزارش کنند تخلفات به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

**بیش از 800 نفر همیار طبیعت در استان داریم
خاکپور با بیان اینکه گزارشات مردمی در خصوص تعرض به اراضی ملی و جنگل‌ها یک ارزش است و نباید این اقدام را ضدارزش تلقی کرد، افزود: هرگونه دست‌اندازی مانند قطع درختان، ریشه‌کنی بوته‌زارها و گون‌زارها، بهره‌برداری از گونه‌های جنگلی و مرتعی مانند ریشه‌کن کردن بنه و کلوس تخلف محسوب می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر 3 هزار و 831 همیار طبعیت در استان داریم که این تعداد شامل 3 هزار و 74 همیار طبیعت دانش‌آموزی، 426 همیار مروج و 331 همیار محافظ هستند.
خاکپور با بیان اینکه به طرق مختلف از جمله اهدای بسته‌های تشویقی در مناسبت‌های مختلف از همیاران طبیعت تقدیر و تشکر می‌شود، اضافه کرد: این افراد با ثبت‌نام در سامانه همیار طبیعت کارت و تجهیزات اولیه دریافت می‌کنند و از آن‌ها پشتیبانی حقوقی می‌شود و آموزش‌های لازم را فرامی‌گیرند.
 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج