پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری با کمترین تنش اجتماعی اجرا گردد
معاون مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: چنانچه طرح های مرتعداری و جنگلکاری با موضوعات اقتصادی گره زده شود بسیاری از مشکلات جوامع محلی و منابع طبیعی حل خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، در اولین روز از مردادماه 99 نشست مشترک اعضای کمیته فنی این اداره کل با معاون مرکز جنگل های خارج از شمال، رؤسای گروه جنگلکاری و توسعه جنگل مرکز و کشت و توسعه گیاهان دارویی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، در محل سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری برگزار گردید.
در این نشست پیرامون نحوه رسیدگی به پرونده های مطرح در کمیته فنی و مسائل و مشکلات فنی، مدیریتی و حقوقی گفتگو و تبادل نظر شد.
ابراهیم پیرزادیان معاون مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در این نشست اظهار داشت: صاحب نظران عضو کمیته فنی باید با پشتوانه علمی به بررسی طرح ها بپردازند و بر اساس آخرین لایحه ها و ضوابط فنی، تصمیماتی صرفاً علمی و قابل دفاع و قابل توجیه در مراجع قضایی و امور بازرسی اتخاذ نمایند.
وی با تأکید بر توسعه مشارکت مردم در اجرای طرح ها افزود: باید طرح جنگلکاری اقتصادی با مشارکت مردم در کل حوزه طراحی گردد تا با افزایش سرانه جنگل، تولیدات محصولات فرعی و استفاده بهینه از آب و خاک به اهداف عالی سازمان دستیافت.
پیرزادیان اضافه کرد: طرح های طبیعت گردی باید بر اساس تفاهم نامه چندجانبه با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، محیط زیست، جهادکشاورزی و ... بررسی و مصوب گردد.
میرزاییان رئیس گروه جنگلکاری و توسعه جنگل مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در این نشست با بیان اینکه بخشی از چرخه اقتصاد و تولیدات کشور در عرصه های منابع طبیعی تأمین می گردد تأکید کرد: باید پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری با کمترین تنش اجتماعی اجرا گردد.
وی با اشاره به اینکه جنگل، مرتع و بیابان سه اکوسیستم وابسته به یکدیگر هستند اظهار داشت: چنانچه طرح های مرتعداری و جنگلکاری با موضوعات اقتصادی گره زده شود بسیاری از مشکلات جوامع محلی و منابع طبیعی حل خواهد شد.
میرزاییان افزود: توسعه و کشت گیاهان دارویی و صنعتی و استفاده از گونه های مثمر جنگلی که جنبه اقتصادی دارند همچون انجیر، سنجد، محلب و بادامک در نهالستان ها و اراضی شیب دار باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: جنگل ها سرمایه های ملی هستند که می توان با طرح احاله مدیریت و بهبود معیشت جوامع محلی، در حفظ آن ها کوشید.
**طرح صیانت از جنگل های زاگرس بازنگری می شود
رئیس گروه جنگلکاری و توسعه جنگل مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از بازنگری طرح صیانت از جنگل های زاگرس که از 17 سال گذشته مصوب و در حال اجراست خبر داد و گفت: بازنگری این طرح با تأمین اعتبار مورد نیاز در حال پیگیری است.
**بزرگترین ذخیره گاه جنگلی زاگرس در چهارمحال و بختیاری قرار دارد
علی محمدی مقدم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری هم در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از سفر دو روزه کارشناسان دفتر جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به این استان و بازدید از طرح های اجرایی گفت: بزرگترین ذخیره گاه جنگلی ناحیه رویشی زاگرس در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
وی با اشاره به وجود 19 ذخیره گاه جنگلی در استان افزود: بزرگترین ذخیره گاه با مساحتی بالغ بر 400 هکتار با تنوع وسیع گونه های جنگلی در چهارطاق شهرستان کیار قرار گرفته است.
محمدی مقدم افزود: هم اکنون 311 هزار هکتار وسعت جنگل های طبیعی و 23 هزار هکتار وسعت جنگل های دست کاشت و متفرقه این استان است.
وی عمده چالش موجود در جنگل های استان را بروز خشکیدگی در 50 هزار هکتار که متأثر از شرایط اقلیمی، شیوع آفات و چرای مفرط دام و ... است، عنوان کرد.
محمدی مقدم در پایان به اجرای طرح 9 در 99در سال جاری در این استان اشاره کرد و گفت: احاله مدیریت پارک های جنگلی و تقویت پوشش گیاهی در دستور کار است.
ارسال به دوست