مراکز تولید بذر و نهال اداره کل منابع طبیعی با مشارکت بخش خصوصی احاله مدیریت می گردد
به منظور کاهش تصدی گری و کاهش هزینهها ایستگاههای تولید بذر و نهال از طریق ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور به بخش خصوصی احاله مدیریت می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اعلام این موضوع به خبرنگار پیام طبیعت افزود مرکز تولید بذر گونههای مرتعی اداره کل منابع طبیعی استان با توجه به اهمیت تولید بذر گونههای مرتعی و حفظ و حراست از تنوع ژنتیکی و همچنین تولید بذور مرتعی مورد نیاز جهت احیای مراتع استان با مشارکت بخش خصوصی واولویت شرکت های تعاونی فراگیر منابع طبیعی احاله مدیریت می گردد .
سید اسماعیل صالحی مساحت این ایستگاه تولید بذر را ۱۰۴ هکتار عنوان نمود و گفت در این مرکز گونه های خوش خوراک مانند آگروپایرون النگاتوم، سکاله، مونتانوم، قره یونجه و اسپرس تکثیر و تولید می گردد.
وی گفت از این سطح میزان ۳۰ هکتار قابلیت کشت و تکثیر بذر گیاهان مرتعی را دارد که در صورت زیر کشت بردن آن سالیانه در مجموع ۳۰ هزار کیلوگرم بذر انواع گونه های ذکر شده تولید می گردد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت پس از تولید، وتامین بذور مورد نیاز اداره کل در این ایستگاه بذور تولیدی با کمک و مشارکت بهره برداران عرصه های مرتعی در شهرستانهای ده گانه در قالب طرح حفظ ، احیا و توسعه عرصههای مرتعی کشت وحفاظت وقرق وبهره برداری می گردد.
صالحی در ادامه افزود در سطح استان دو نهالستان تولید گونه های نیمه گرمسیری و سردسیری در شهرستانهای لردگان و شهرکرد قرار دارد.
وی گفت این نهالستانها با مساحتی بالغ بر ۵۷ هکتار توانایی تولید بیش از ۴۰۰ هزار اصله نهال در استان را دارند.
سید اسماعیل صالحی گفت در نهالستان های ذکر شده بر اساس برنامهریزیهای به عمل آمده با مشارکت شرکت های تعاونی فراگیر منابع طبیعی میزان ۲۵۰ هزار اصله نهال در حال تولید می باشند که این نهال ها در راستای احیا و توسعه جنگل های استان و همچنین طرحهای جنگلکاری اقتصادی در مکانهای شناسایی شده کشت می گردد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت در این نهالستانها گونههای بادام، بنه، گلابی وحشی، زبان گنجشک، داغداغان، صنوبر و زالزالک تولید میگردد.
ارسال به دوست