۴۵ درصد عرصه های چهارمحال و بختیاری در موقعیت بحرانی آتش سوزی است.

تاریخ انتشار : 1400/03/18 - ساعت انتشار: ١٣:٤١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به وسعت یک میلیون و ۶۳۳ هزار هکتاری استان گفت: ۷۴۰ هزار هکتار وسعت استان شامل جنگل‌ها و مراتع متراکم و نیمه متراکم با تراکم پوشش بیش از ۲۵ درصد در شرایط بحرانی آتش‌سوزی قرار دارد.

 معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به وسعت یک میلیون و ۶۳۳ هزار هکتاری استان گفت: ۷۴۰ هزار هکتار وسعت استان شامل جنگل‌ها و مراتع متراکم و نیمه متراکم با تراکم پوشش بیش از ۲۵ درصد در شرایط بحرانی آتش‌سوزی قرار دارد.

رحمان توکلی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار پیام طبیعت با اشاره به

 اجرای طرح پهنه‌بندی و تعیین مناطق دارای خطر آتش سوزی بالا در سط استان اظهار داشت: ۸۹۳ هزار هکتار از این عرصه‌ها نیز دارای شرایط نیمه بحرانی و عادی قرار دارد.

وی اظهار داشت: یکی از مهمترین اقدامات و تدابیر مدیریتی در بحث حریق، بکارگیری روش‌های پیشگیرانه و کاهش آتش‌سوزی به واسطه تهیه نقشه‌های پهنه‌بندی است که در این راستا با روش‌های مختلف علمی ،عرصه‌های که به لحاظ بروز و وسعت حریق دارای خطرپذیری  بیشتری می‌باشند، تعیین می‌شود. 

توکلی افزود: تراکم پوشش گیاهی به عنوان ماده سوختنی یکی از مهمترین عوامل گسترش آتش‌سوزی در سطح مراتع و جنگل‌هاست.

وی با تاکید بر اینکه پراکنش عامل انسانی و بهره برداران منابع طبیعی و گردشگران  به عنوان عامل اصلی بروز آتش‌سوزی است عنوان کرد:برابر مطالعات انجام شده،  تراکم جمعیت انسانی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی تاثیر مستقیم و معناداری بر تعداد آتش‌سوزی‌ها دارد و بروز و  وسعت حریق ۲ مولفه اصلی در پهنه‌بندی و تعیین مناطق ریسک حریق محسوب می‌شود.

وی گفت: با تعیین مناطق خطرپذیر آتش‌سوزی، می‌توان عوامل تسریع و وسعت سطح آتش‌سوزی را مدیریت و موجب کاهش خسارت به منابع طبیعی شد.

به گفته وی، عواملی از جمله سرعت وزش باد، شیب و جهت شیب عرصه منابع طبیعی، میزان پوشش گیاهی جنگلی و مرتعی، میزان بارش سالانه و رطوبت خاک، وجود مواد قابل اشتغال و گیاهان علفی یکساله از جمله گراس‌ها، فاصله از اراضی کشاورزی، فاصله از ایستگاه اطفای حریق و  پراکنش جاده‌ها در پهنه و وسعت حریق تاثیرگذار است. 

معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه  در استان طرح مطالعات پهنه‌بندی عرصه‌ها در راستای پیشگیری از حریق  اجرا شده است، گفت: ایجاد ایستگاه دیده‌بانی و حضور نیروهای حفاظتی در مناطق خطرپذیر آتش‌سوزی، بالابردن ضریب حفاظت منطقه برای جلوگیری از خطر حریق ، اجرای اقدامات آموزشی و ترویجی برای پیشگیری از حریق و جانمایی آن در نقشه‌های مربوطه در این مطالعات پیشنهاد داده شده بود که در سالجاری ایستگاه‌های دیده‌بانی در سطح شهرستانها فعال شده است.

وی گفت :علاوه بر اقدامات پیشگیرانه از جمله احداث آتش‌بر در جنگل‌ها و مراتع  به ضرورت آموزش بهره‌برداران و دامداران، استقرار نیروهای بیشتر و بالا بردن ضریب حفاظتی در مناطق پرخطر حریق، استفاده از ظرفیت نیروهای مردمی، تشکل‌ها و استفاده از پتانسیل‌ همیاران طبیعت در راستای اطفاء حریق جزء اولویت های بخش منابع طبیعی است.

پارسال ۱۰ فقره آتش‌سوزی در سطحی بیش از ۱۱۵ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان رخ داد که بیشترین حریق در شهرستان‌های اردل، کوهرنگ، فارسان،بروجن و لردگان اتفاق افتاد.

مردم استان می‌توانند هرگونه تخلف در رابطه با جنگل‌ها و مراتع را با استفاده از سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ امداد جنگل و مرتع  و یا اطلاع به یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان‌ها گزارش دهند.

یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگل‌ها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل می‌شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج