سال گذشته ۴۳۰ طرح با ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار اجرایی گردید

تاریخ انتشار : 1400/03/31 - ساعت انتشار: ٠٠:٥٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

سال گذشته ۴۳۰ طرح با ۴۱۰ میلیارد ریال اعتبار از سه محل اعتباری شامل صندوق توسعه ملی،اعتبارات استانی واعتبارات ملی جهت اجرای پروژه‌های این اداره کل مصوب گردید که از این مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت وبصورت صددرصد اعتبار پروژه ها جذب و اجراگردید

سید اسماعیل صالحی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان روز یکشنبه به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی و خشکسالی در نشست با خبرنگاران تاکید کرد: متاسفانه بیماری‌های خشکیدگی و آفت جوانه‌خوار در جنگل‌های بلوط زاگرس توسعه و شیوع یافته است که در همین راستا برنامه های کوتاه مدت در جهت پیشگیری و اصلاح واحیای تعریف ودرحال پیگیری هستیم، از طرف دیگرسند ملی توسعه بوم سازگان زاگرس توسط کارگروه ملی تدوین و کلیه استانداران استانهای زاگرسی جهت بررسی وبومی سازی واعمال پیشنهادات ارسال گردید که این موضوع توسط کارگروه مربوطه در استان مورد بررسی و نتیجه به کارگروه ملی اعلام گردید .

وی یادآور شد: به‌منظور مقابله با بیماری آفت جوانه‌خوار بلوط، چهار هزار هکتار از جنگل‌های بلوط چهارمحال و بختیاری  محلول‌پاشی بیولوژیک و سازگار با محیط زیست انجام شده است که باعث بازدارندگی خوبی در منطقه مورد مبارزه شده است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، آفت جوانه‌خوار بلوط یکی از مهم‌ترین علت‌های تخریب گونه‌های جنگلی بلوط است که این آفت در مرحله لاروی از جوانه‌ها و برگ‌ها تغذیه و در صورت طغیان درختان را عاری از برگ می‌کند.

مهم‌ترین دلایل خشکیدگی درختان جنگلی چهارمحال و بختیاری شامل افزایش دما، کاهش رطوبت، ریز گردها،چرای مفرط دام،تغییر اقلیم ،وتبدیل بارش ها از جامد به مایع و کاهش بارش میباشد .

وی در ادامه گفت: در سال جاری با توجه به شعار سال  که توسط مقام معظم رهبری  سال تولید ،پشتیبانی ها و مانع زدایی ها تعریف گردید بر اساس برنامه ابلاغی سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری طرح ۱۴۰۰*۱۴*۳ تعریف گردید که ۱۴ برنامه با ۴۳ زیر پروژه برای منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان تعریف گردید.

صالحی در ادامه افزود برای اجرای برنامه ها در سال ۱۴۰۰ به اعتباری بالغ بر یک‌هزار میلیارد ریال که پیشنهاد شده است مورد نیاز می باشد ودر حال پیگیری می باشد.

وی افزود این طرح‌ها در حوزه های آبخیزداری وآبخواند اری،جنگل ومرتع ،حفاظت واموراراضی،آموزش وترویج وتوانمندسازی بهره برداران، گشت ومراقبت در عرصه های منابع طبیعی ،کاداستر اراضی ملی و دولتی زراعت چوب،توسعه کشت گیاهان دارویی،جنگل کاری اقتصادی و... می باشد. 

صالحی افزود: سال گذشته ۴۳۰ طرح با ۴۱۰ میلیارد ریال اعتبار از سه محل اعتباری شامل صندوق توسعه ملی،اعتبارات استانی واعتبارات ملی جهت اجرای پروژه‌های این اداره کل مصوب گردید که از این مبلغ ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافت وبصورت صددرصد اعتبار پروژه ها جذب و در سطح شهرستانهای ده گانه اجراگردید .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان حفظ منابع‌طبیعی و اجرای عملیات آبخیزداری وآبخوانداری برای آیندگان و رسیدن به توسعه پایدار را ضروری دانست و اظهار داشت: مناطق بیابانی کنونی و همچنین بیابانزایی ویا تخریب سرزمین به‌علت بی‌تدبیری و سوءمدیریت انسان‌ها در بهره برداری از  طبیعت ویا عواملی طبیعی می‌باشد.

وی گفت: سوءمدیریت در بهره برداری از سفرهای زیر زمینی یا آبخوان دشت شهرکرد باعث خشکی این دشت واز بین رفتن اکوسیستم مرغزار دشت وتبدیل آن به کانون ریزگردها  و همچنین  فرونشست خاک وتخریب خاک گردید.

به گزارش پیام طبیعت، سطح حوضه آب‌ریز دشت بزرگ شهرکرد افزون‌بر ۱۲۴ هزار و ۵۰۰ هکتار وسعت دارد که از این سطح ۵۷۷ هکتار مَرغزار است و رودخانه اصلی آن به نام "جهانبین" پس از دریافت آب مازاد چشمه‌ها و قنوات از نواحی جنوب به رودخانه کیار متصل می‌شود.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان در ادامه گفت: هم‌اکنون تمام ۱۱ دشت چهارمحال و بختیاری برای برداشت از منابع آب زیرزمینی، از سوی وزارت نیرو ممنوعه و یا ممنوعه بحرانی اعلام شده‌اند.

صالحی تصریح کرد: فرونشست خاک، فرسایش بادی.ازبین رفتن پوشش گیاهی، افت سطح آبهای زیر زمینی،خشک شدن اکوسیستم مرغزار ،چرای مفرط دام  از مهم‌ترین مشکلات دشت بزرگ شهرکرد به‌شمار می‌رود که در همین راستا اجرای طرح‌هایی برای حفظ پوشش گیاهی،اجرای سازه‌های سنگی وملاتی با هدف ذخیره نزولات و روان آبها وتقویت آبخوان، قرق مرغزار، طرح تعادل دام ومرتع در دستور کار اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری قرار دارد.

وی اظهار داشت: اجرای طرح کاداستر اراضی ملی ودولتی به عنوان یک اولویت در برنامه کاری این اداره کل قرار دارد و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان شش ماهه اول سال جاری طرح کاداستر اراضی ملی ودولتی در استان پایان و تکمیل می گردد و جشن اتمام طرح کاداستر این اراضی در استان برگزار می گردد. 

صالحی گفت اجرای طرح‌های دیگر در حوزه های مختلف در سال جاری بر اساس برنامه تعریف شده دنبال واجرایی می گردد . 

وی با اشاره به اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سال ۱۳۹۹ گفت در سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار کشت گیاهان دارویی، ۱۱ هزار هکتار ممیزی مراتع، ۳۵۴ هزار هزار هکتار کاداستر، تعیین محدوده یک‌هزار و ۵۲۰ هکتار ذخیره‌گاه جنگلی، ۴۵۱ هکتار جنگل‌کاری اقتصادی، ۱۱۳ هزار هکتار تهیه طرح های مرتع‌داری،۲۷۳ هکتار زراعت چوب و ۲۳ هزار هکتار آبخیزداری و آب‌خوان‌داری به‌منظور اجرای برنامه های جهشی 9 در 99 انجام شده است.

صالحی افزود:اکنون جهت حفاظت از عرصه های جنگلی و مرتعی و افزایش ضریب حفاظت در این عرصه ها طرح پارسل بندی تهیه وبر این اساس به ازای  هر ۳۰ هزار هکتار عرصه مرتعی  و هر ۶ هزار هکتار  عرصه جنگلی  یک نفر نیروی انسانی جهت امر حفاظت پیش بینی وتعریف گردید که در مجموع به ۱۱۹ نفر  نیرو جهت اجرای طرح گشت ومراقبت از عرصه های منابع طبیعی نیاز  است.

وی یادآور شد: متاسفانه بروز پدیده تغییر اقلیم باعث نابودی عرصه‌های زیادی از گون‌زارهای چهارمحال و بختیاری شده وخواستار مدیریت علمی در مصرف آب و افزایش بهره وری در این خصوص واجرایی طرحهای زراعی و باغی سازگار با کم آبی واجرایی روشهای نوین آبیاری جهت مقابله با شرایط کم آبی وعبور از شرایط خشکسالی عنوان کردند واجرای طرحهای آبخیزداری وآبخوانداری را تنها راه  مقابله با شرایط کم آبی وسازگاری با این شرایط عنوان کردند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج