اجرایی شدن طرح آبخیز تا جالیز در چهارمحال و بختیاری

تاریخ انتشار : 1402/10/17 - ساعت انتشار: ٠٩:١٤ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: طرح آبخیز تا جالیز در شهرستان‌های مختلف استان با هدف پایداری و افزایش آب‌دهی حوزه آبخیزداری در این استان وارد فاز اجرایی شده است.

 

 

اصغر احمدی گفت: طرح آبخیز تا جالیز براساس تفاهم بین قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، استانداری، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای انجام طرح‌های آبخیزداری و تولید نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال تعریف و اجرا می‌شود.

وی اظهار داشت: برای اجرای طرح آبخیز تا جالیز در چهارمحال و بختیاری ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای یک دوره سه ساله پیش‌بینی شده است که ۳۰ درصد این اعتبار از محل اعتبارات قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و ۷۰ درصد نیز از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تامین می‌شود.

وی ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده قرار است در طرح آبخیز تا جالیز ۵۷ طرح مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی شامل بند‌های خاکی، سازه‌های سنگی ملاتی، خشکه چین، کنترل سیلاب، آبخوان داری، پخش سیلاب و گابیونی که پیامد آن کاهش تخریب سیل، ذخیره سازی آب و تغذیه سفره‌های زیرزمینی است در سطح ۷۵۰ هزار هکتار انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در طرح آبخیز تا جالیز این اداره کل به عنوان ناظر و ارائه دهنده پروژه‌های مرتبط به شمار می‌رود.

احمدی اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری از نظر موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی به طور عام دارای ساختار تپه ماهوری و کوهستانی است به همین دلیل برون رفت و یا خروج آب‌های روان فصلی در این استان به لحاظ شیب جغرافیایی اجتناب ناپذیر است.

وی ادامه داد: به همین منظور اجرای طرح‌های مختلف آبخیزداری به پیشگیری از هدررفت آب‌های فصلی، فرسایش خاک و تخریب پوشش مراتع پیشگیری و موجب تقویت آبخوان‌ها، دشت‌ها، افزایش پوشش گیاهی وتغذیه سفره‌های زیرزمینی می‌شود.

 

احمدی یادآور شد: با توجه به اینکه به طور معمول حوزه‌های آبخیز در بالادست زمین‌های کشاورزی قرار دارد اجرای طرح‌ها آبخیز کمک موثری به زمین‌های کشاورزی در زیردست حوزه از حیث تامین آب می‌کند.

طرح سراسری از آبخیز تا جالیز با همت بسیج سازندگی برای نجات کشور از بحران‌هایی همچون سیل و خشکسالی با همکاری بسیج سازندگی و منابع طبیعی و آبخیزداری اجرا می شود.

۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل داده است که از این میزان ۲۰ درصد مساحت استان جنگل و ۶۲ درصد آن مراتع است.

 

همچنین ۳۲۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس در این استان واقع شده که گونه غالب این جنگل‌ها، بلوط است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج