چالهبرداری ۶۸۰ هکتار و کشت بذر در طرح «کاشت ۱۰ میلیون نهال» در استان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: تا الان ۲۰ هزار نهال تولید و کشت شده و در ۶۸۵ هکتار چالهبرداری صورت گرفته که در آن بذرکاری صورت گرفته، طرح تاکنون با موفقیت پیش رفته است و پیگیریها برای پایان آن در حال انجام است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری یادآور شد: نقاطی که برای کشت درخت در نظر گرفته میشود توسط خود اداره شناسایی شده و بعد از تهیه طرح، کاشت نهال یا بذر صورت میگیرد.
احمدی با بیان اینکه این طرح بر پایه کمک به تأمین فضای سبز، زراعت چوب، غنیسازی جنگلهای استان و افزایش پوشش جنگلی در حال اجرا است گفت: سرانه فضای سبزی که مردم استان باید داشته باشند ۱۰ متر است که هنوز به این سطح نرسیدیم و در این طرح به دنبال تأمین این سرانه هستیم.
وی بیان داشت: کشت نهال فقط در عرصههای ملی و منابع طبیعی نیست و در سطح شهر نیز کشت نهال داریم که با همکاری شهرداریها و دهیاریها انجام میشود، همچنین در بحث زراعت چوب در مستثنیات مردم اقدام به کشت میشود.
احمدی یکی از مشکلات پیش روی اجرای این طرح را بحث منابع مالی عنوان و خاطرنشان کرد: این منابع باید از طریق وزارتخانه تأمین شود، همچنین بحث آب و هوا و شرایط اقلیمی مشکل دیگری است که اجرای طرح را با مشکل مواجه میسازد، نبود بارندگی امسال در این استان سبب شده با مشکل مواجه شویم.
وی ادامه داد: انتظار ما این است که همه دستگاههای اجرایی برای کاشت این تعداد درخت به ما کمک کنند و همه با هم همراه با مردم آن را به پایان برسانیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: گونههایی که برای استفاده در این طرح تولید میشوند باید با اقلیم و شرایط آب و هوایی سازگار و بر پایه اصول علمی باشد، از همینرو کمیته علمی به ریاست رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی استان تشکیل شده است و رعایت اصول علمی در تولید این نهالها بررسی میشود.
احمدی تاکید کرد: از آنجایی که این طرح بیشتر مردمی اجرا میشود، تاکنون اعتبار خاصی هزینه نشده است.
درختکاری رویکردی مهم برای حفظ محیط زیست است که در کشورهای مختلف جهان دنبال میشود و درختان علاوهبر اینکه بهعنوان ریههای زمین نقش مهمی در اکوسیستم دارند، نقش بسزایی هم در تأمین مواد غذایی انسانها ایفا میکنند، به این ترتیب اهمیت کشت درختان مشخص میشود.
ارسال به دوست