۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس در استان در حالت بحرانی است

تاریخ انتشار : 1403/07/19 - ساعت انتشار: ١٣:١٨ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست، مساحت جنگل‌های زاگرس این استان را ۳۲۸ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان تاکنون ۶۰ هکتار هکتار به واسطه خشکسالی و آفت تخریب و آلوده شده است.

اصغر احمدی افزود: گونه غالب جنگل‌های زاگرس استان بلوط است که برآورد اولیه برای مهار آلودگی شکل گرفته در این بوم‌سازگان ۵۰۰ میلیارد ریال است.

به گفته وی، هر ساله یک‌هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس محلول‌پاشی می‌شود که در مقابل میزان آلودگی شکل گرفته کافی نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: عوامل طبیعی شاید قابل کنترل نباشد اما با انجام اقدامات احیایی می‌توان اقلیم را به حالت اولیه بازگرداند و جنگل‌های ارزشمند زاگرس که تنفس‌گاه کشور به شمار می‌روند را حفظ کرد.

 

احمدی، مشارکت مردم را لازمه اجرای بهتر برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: ظرفیت دولتی به تنهایی کافی نیست و می‌طلبد مردم نیز در این خصوص مشارکت و همکاری کنند.

زاگرس بزرگترین ناحیه رویشی و جنگلی کشور با وسعت بیش از ۶ میلیون هکتار ۴۱.۹ درصد جنگل‌های کشور را به خود اختصاص داده است.

این جنگل‌ها از سردشت آذربایجان غربی تا فیروزآباد استان فارس امتداد دارد و گونه گیاهی بیشتر این جنگل‌ها بلوط ایرانی است اما سایر گونه‌ها نظیر بادام، کیکم و گلابی وحشی نیز در این ناحیه رویش دارد.

جنگل‌های زاگرس با توجه به زادآوری محدود و پایین، اکوسیستمی شکننده دارد از همین رو جزو جنگل‌های حفاظتی و حمایتی قرار گرفته است.

به گفته کارشناسان، تغییرات اقلیمی، گسترش آفت و بیماری، خشکسالی، سدسازی، معدن کاوری، چرای بی‌رویه دام، آتش سوزی، هجوم ریزگردها و اجرای طرح‌های عمرانی از مهمترین عوامل تهدید و تخریب جنگل‌های زاگرس به شمار می‌آید و با وجود برنامه‌هایی که تاکنون برای حفظ و احیای این جنگل‌ها اجرا شده اما همچنان حال این جنگل‌ها خوب نیست.

 

بر اساس آخرین آمارهای رسمی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بیش از یک میلیون و ۴۳۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس کشور دچار خشکیدگی، آفت و تخریب شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج