اختصاص بیش از 170 میلیارد ریال به عملیات آبخیزداری/ آغاز اجرای پروژه‌های آبخیزداری در استان

تاریخ انتشار : 1397/07/09 - ساعت انتشار: ١٠:٤١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از اختصاص بیش از 17 میلیارد تومان به عملیات آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: این اعتبار از صندوق توسعه ملی به این موضوع اختصاص پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، علی‌محمد محمدی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران از اختصاص بیش از 17 میلیارد تومان به عملیات آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: در استان ما سه حوزه آبخیز کارون، دز و زاینده‌رود قرار دارد که برای اجرای این طرح‌های آبخیزداری تاکنون 3 میلیارد تومان جذب شده است و مابقی تا پایان آذرماه مرحله به مرحله جذب می‌شود.

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در 30 حوزه آغاز شده است، ادامه داد: بالغ بر 120 پروژه در 20 نوع مختلف انجام شده است، که این پروژه‌ها در سه بخش مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: 60 درصد پروژه‌های آبخیزداری را عملیات مکانیکی مانند احداث بندهای خاکی، سنگی ملاتی، دیواره‌های حائل، سازه‌های بتنی و خشکه‌چین شامل می‌شود و همچنین عملیات بیومکانیک مانند جلوگیری از خشکیدگی جنگل‌ها، قُرق مراتع، جنگل‌کاری اقتصادی، مبارزه با آفات، کارداستر اراضی ملی، ایجاد کمربند حفاظتی در راستای عملیات آبخیزداری انجام می‌شود.

محمدی با تشریح پروژه‌های آبخیزداری که با اعتبار صندوق توسعه ملی در چهارمحال و بختیاری در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: پروژه‌های آبخیزداری با هدف جلوگیری از فرسایش خاک، کنترل روان‌آب، کمک به آبخوان‌ها و اراضی کشاورزی و تعدیل خشکسالی انجام می‌شود.

 

کنترل روان‌آب‌ها در دستور کار است

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: هنر ما این است که در فصولی که بارندگی زیاد است؛ روان‌آب‌ها را کنترل کنیم و در فصول خشک سال این آب‌ها را به مرور وارد رودخانه کنیم تا رودخانه متعادل شود که این اقدامات راهکاری برای مقابله با خشکسالی است.

وی با اشاره به اینکه عملیات آبخیزداری در اطراف دشت‌های ممنوعه چهارمحال و بختیاری انجام می‌شود، عنوان کرد: این اقدام به‌منظور تغذیه دشت و جلوگیری از ایجاد کانون ریزگرد انجام می‌شود و سعی می‌شود در مواقع بارندگی از وقوع سیلاب جلوگیری شود و آب به داخل خاک نفوذ پیدا کند.

محمدی ادامه داد: 30 حوزه آبخیز در چهارمحال و بختیای سطی نزدیک به 230 هکتار را در بر می‌گیرد که پیش‌بینی می‌شود بین 500 تا 2500 متر مکعب آب در حوزه آبخیز نفوذ پیدا کند.

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در پایان با بیان مزایای آبخیزداری در بلندمدت، اظهار کرد: اگر اجازه دهیم آب و سیلاب وارد سد شود به مرور رسوب مخزن سد را فرا می‌گیرد که این مسئله باعث آسیب به مخزن سد می‌شود، بنابراین بایستی با عملیات آبخیزداری اجازه فرسایش خاک را بگیریم و آب بدون گل و لای را وارد مخزن سد کنیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج