مشارکت مردم و دست اندرکاران ضامن موفقیت مدیریت جامع در حوضه های آبخیز

تاریخ انتشار : 1397/07/23 - ساعت انتشار: ٠٧:٢٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مشارکت و همراهی جوامع محلی و بهره برداران منابع طبیعی می تواند ضامن موفقیت پروژه ها و دستیابی به اهداف تعیین شده در این طرح باشد.

با شدت گرفتن مشکلات ناشی از خشکسالی ها و کمبود منابع آبی در بخش های کشاورزی ،شرب و صنعت و همچنین از بین رفتن حق آّبه های زیستی رودخانه ها و محیط های طبیعی کشور توجه بیشتر به موضوعات آبخیزداری و آبخوانداری در دستورکار مقامات ارشد کشور قرار گرفت.

کاهش شدید سطح آب های زیرزمینی و کمبود شدید آّ در بخش کشاورزی باعث شد از طریق تامین منابع مالی بیشتر برای فعالیت های آبخیزداری که منجر به تامین و تولید آب بیشتر برای جلوگیری از خطر گسترش بیابان زایی در دشت های کشور و کمک به تامین آب برای بخش کشاورزی منجر به تخصیص منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی به سازمان جنگلها گردید.

رویکرد نوین در اجرای پروژه های آبخیزداری تاکید بر مشارکت و حضور تمامی دست اندر کاران دولتی و غیر دولتی در اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری است که زمینه های پایداری و موفقیت پروژه های آبخیزداری در حوضه های آبخیز کشور را بیشتر خواهد کرد.

رئیس اداره آموزش،ترویج و مشارکت های مردمی منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری با اعلام این موضوع به خبرنگار پیام طبیعت اظهار داشت تجربه سال های گذشته و همچنین تجربه های موفق سال های اخیر که با تاکید بر حضور مشارکت مردم در اجرای پروژه های حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی بوده سازمان جنگل ها را بر آن داشت تا بر مشارکت مردم و تمامی دست اندرکاران در مدیرت جامع حوضه های آبخیز تاکید شود خوشبختانه رویکرد محوری پروژه های اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال جاری بر همین بنیاد مشارکت و حضور تمامی دست اندرکاران موثر تصمیم گیر و ذینفع در حوضه های آبخیز است که با انجام کارگاه های مشارکتی دست اندرکاران در حوضه های آبخیز هدف 30 گانه در استان عینیت پیدا می کند.

هومان خاکپور در ادامه افزود بر همین بنیاد کارگاه های مشارکتی دست اندرکاران برای تمامی 30 حوضه هدف در شهرستانهای 9 گانه استان با حضور دست اندرکاران دولتی و غیردولتی برگزار گردید.

وی گفت دستگاه های دولتی موثر و تصمیم گیر در مدیریت جامع این حوضه های آبخیز در کارگاه ها مشارکت داشته و با محوریت عالی ترین مقامات اجرایی شهرستان ها و بخش ها ،فرمانداران و بخشداران بر حضور و مشارکت مسئولانه دستگاه های دولتی تاکید شد خاکپور گفت خوشبختانه مشارکت و استقبال ادارات دولتی شهرستانها در برگزاری کارگاه ها مطلوب بوده که انتظار می رود همین مشارکت مسئولانه در مراحل اجرایی پروژه ها در حوضه های آبخیز هم دیده شود

وی همچنین حضور و مشارکت مردم در تمامی مراحل تصمیم گیری ،برنامه ریزی ،اجرا و پایش پروژه ها را مورد تاکید دانست وگفت نمایندگان جوامع محلی ،دهیاران ،شوراهای اسلامی ،نمایندگان دامداران و مجریان طرح های منابع طبیعی،اعضای هیئت مدیره های تعاونی منابع طبیعی ،معتمدین محلی و نمایندگان سازمان های مردم نهاد در این کارگاه ها مشارکت مسئولانه و قابل تقدیری داشته اند.

رئیس اداره آموزش،ترویج و مشارکت های مردمی منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت از مبلغ 175 میلیارد ریال اعتبارات تخصیص یافته از صندوق توسعه ملی به استان،مبلغ 5 میلیارد ریال به فعالیت ها و اقدامات آموزشی ،ترویجی و مشارکت های مردمی در حوضه های آبخیز هدف شهرستان های 9 گانه اختصاص داده شده است که قرار است در قالب 4 پروژه تحلیل دست اندرکاران حوضه های آبخیز ،تدوین برنامه عمل مشارکتی ،اجرای دوره های آموزشی توان افزایی و مهارت آموزی بهره برداران و جوامع محلی و پایش و ارزیابی پروژه ها از دیدگاه مردم هزینه شود.

خاکپور افزود در اجرای پروژه توان افزایی و مهارت آموزی بهره برداران و جوامع محلی در صدد هستیم در آموزش های مشارکتی و معیشت های جایگزین با رویکرد اشتغال زایی و در آمد زایی به منظور کاهش فشار بر عرصه های جنگلی و مرتعی تاکید کنیم.

وی همچنین گفت در این دوره های آموزشی ،جوامع محلی با ظرفیت های اشتغال زایی و معیشتی منابع طبیعی که کمتر مورد توجه قرار گرفته و می تواند به عنوان پتانسیل های مناسب برای ایجاد زمینه های اشتغال و رفع بیکاری در جوامع روستایی استان باشد پرداخته خواهد شد.

مشارکت و همراهی جوامع محلی و بهره برداران منابع طبیعی می تواند ضامن موفقیت پروژه های مورد نظر و دستیابی به اهداف تعیین شده در این طرح باشد. 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج