عملیات آبخیزداری در ۵۹۴ حوزه آبخیز کشور در دست اجراست
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری گفت: امسال عملیات آبخیزداری در ۵۹۴ حوزه آبخیز کشور در دست اجراست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری؛ هوشنگ جزی مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری روز چهارشنبه در سفر به شهرکرد از اجرای عملیات آبخیزداری در ۵۹۴ حوزه آبخیز کشور خبر داد و افزود: این طرحهای آبخیزداری در ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور با اعتبارات صندوق توسعه ملی و اعتبارات ملی سازمان جنگلها در دست اجراست.
وی با اشاره به اینکه برای ۲۷ میلیون هکتار از اراضی کشور مطالعات طرح آبخیزداری انجام شده است، گفت: امسال ۲۵۰ میلیارد ریال برای شهرستانهای تازه تاسیس و شهرستانهای که طرح مطالعاتی آبخیزداری انجام نشده است، اختصاص داده شد.
جزی اظهار داشت: ابتدای سالجاری ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای انجام اقدامات پیشگیرانه در حوضههای آبخیز سیلخیز و بحرانی در ۱۱ استان آسیبدیده از سیلهای یکسال گذشته اختصاص داده شد که این اعتبارات برای توسعه طرحهای آبخیزداری در این استان ها و جلوگیری از بروز سیل احتمالی در آینده اختصاص داده شد.
جزی با اشاره به اینکه طرحهای آبخیزداری با هدف حفاظت از آب، خاک و جلوگیری از سیلاب، جلوگیری از بیابانزایی اجرا میشود، گفت: اجرای این طرحها در کاهش میزان فرسایش خاک، زمینه را برای نفوذ آب در خاک فراهم میکند تا منبع آبی برای پایین دست حوضه خود باشد.
وی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری از فرسایش ۹ تن خاک در سال جلوگیری میکند و به ازای هر یک هکتار ۱۲۰ کیلوگرم علوفه بیشتری تولید شده است.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه مدیریت جامع حوضه آبخیز سینی برجویی در چهارمحال و بختیاری حفاظت و بهرهبرداری پایدار حوزه را تضمین می کند، گفت: اجرای برنامه مدیریت جامع حوضه آبخیز سینی برجویی به عنوان یک حوضه الگویی موفق اجرا و نتایج آن در کشور مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
جزی گفت: جامع نگری و انسجام سازمانی در قالب مدیریت جامع حوضه آبخیز یکی از سیاستهای اصلی در سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور در راستای تاکیدات برنامه ششم توسعه در جامع نگری و برنامهریزی منطقهای است.
وی افزود: تجارب موفق اجرای پروژههای بینالمللی در کشور مانند پروژه "منارید" و" جایکا" که به صورت پایلوت در چهارمحال و بختیاری اجرا شده نیز قابل انتقال به کشور است و هماکنون فاز دوم پروژه بینالمللی جایکا با عنوان مدیریت جامع حوزه کارون بزرگ در پنج استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری در حال اجراست.
جزی اظهار داشت: این پروژه به منظور دستیابی به یک برنامه مشترک از سوی دستگاههای اجرایی و مردم در راستای بهرهگیری از تمام ظرفیتها همراه با حفظ منابع طبیعی در حوضه آبخیز است.
ارسال به دوست