۲۴ معدن در چهارمحال و بختیاری آماده احیا و بازسازی است

تاریخ انتشار : 1400/04/08 - ساعت انتشار: ٠٨:٤٢ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای اجرای دستور العمل اجرایی ماده ۱۷ قانون معادن ۲۴ معدن در استان آماده اجرای طرح احیا و بازسازی است که منابع طبیعی با احیا و بازسازی این معادن در صورت تخصیص اعتبار موافقت کرده است.

سید  اسماعیل صالحی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در گفت و گو با خبرنگار پیام طبیعت با اشاره به اجرای طرح احیای معدن در سطح استان افزود: در راستای اجرای دستورالعمل اجرایی ماده ۱۷ قانون معادن، ۲۴ معدن در استان آماده اجرای طرح احیا و بازسازی است.

به گفته وی، برابر مصوبه کمیته تعامل، هشت معدن متروکه و ۱۶ معدن غیرفعال برای احیا معرفی شده است که در صورت تخصیص اعتبار این معدن‌ها احیا و بازسازی خواهد شد.

صالحی با اشاره به اینکه بازسازی و احیای عرصه‌­های منابع طبیعی آسیب‌دیده ناشی از فعالیت‌­های معدنی یکی از بهترین راه­کارهای مهم در کنترل آثار زیان‌بار بعدی آن و نیز دستیابی به ایجاد محیطی مناسب و مطلوب برای تجدید حیات طبیعی و استفاده از سایر قابلیت‌­های معادن است، افزود: پس از تصویب قانون اصلاح قانون معادن در سال ۱۳۹۰ و درج موضوع بازسازی و احیا در ماده ۲۵ این قانون و ماده ۱۷ اصلاحیه مربوطه، وظیفه بازسازی و احیای معادن بر عهده سازمان جنگلها، مراتع و آبخیـزداری کشور گذاشتـــه شده اسـت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: در این راستا و از محل اعتبارات ماده ۱۷ قانون معادن در سالجاری مبلغ ۹۰۰ میلیون ریال به ­صورت اسناد خزانه سه ساله اسلامی به منظور احیا عرصه‌­های تخریب شده به این اداره کل اختصاص داده شد.

به گفته وی، به منظور احیا و بازسازی، ابتدا معدن شمس آباد در کارگروه تعامل فعالیت‌­های معدنی استان به عنوان معدن متروکه برای احیا و بازسازی مصوب شد که در همین راستا عملیات احیا و بازسازی در سطحی معادل هفت هکتار و با عملیاتی شامل ایجاد تراس­ بندی شامل خاکبرداری و خاکریزی به میزان۲ هزارو ۵۰۰ مترمکعب و نهال‌کاری به تعداد ۷۲۰ اصله درخت در مساحتی حدود چهار هکتار و کپه کاری در سطح سه هکتار توسط پیمانکار و به صورت پیمانی در حال اجرا ست.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تعداد زیاد معادن متروکه استان در صورت تخصیص اعتبار کافی امکان احیا و اصلاح آنان در راستای اهداف سازمان جنگل‌­ها وجود دارد.

صالحی افزود: علاوه بر معادن متروکه چنانچه برنامه مناسبی برای معادن فعال به منظور جلوگیری از تخریب اراضی و تشدید فرسایش ارائه شود، شرایط پایدارتری را در معادن به همراه خواهد داشت که این امر نیازمند تعامل بیشتر بین سازمان‌های مرتبط و بهره‌بردارن معادن است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با توجه به اینکه فعالیت‌های معدنی آثار تخریبی بسیاری بر عرصه‌های منابع طبیعی دارد و جبران خسارت‌های وارد شده ناشی از عملیات اکتشاف و بهره‌برداری غیر ممکن است، گفت: این معادن پس از بهره‌برداری و پایان ذخیره معدنی یا نداشتن کیفیت مناسب رها شده و آثار مخرب بسیاری بر زیست بوم‌ها وارد می‌کند .

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج