جنگلبانان عامل استواری درختان و حفظ جنگل هستند
جنگلبانان برای انجام وظایف خود و مقابله با سوءاستفادهکنندگان از طبیعت و قاچاقچیان چوب، همواره با خطرات فراوان مواجهند تا بتوانند حفاظت از گنجینههای طبیعی شامل جنگلها، مراتع و عرصههای منابعطبیعی را به بهترین شکل انجام دهند.
خاصیت درخت و جنگل این است که هر هکتار آن ۶۷ تن گرد و غبار را در سال جذب میکند و هر هکتار جنگل هزاران تن اکسیژن تولید می کند و این نعمتی خدادادی برای زمین است.
در سطح جنگلهای زاگرس ایران ۶ میلیارد مترمکعب معادل ۴۰ درصد از آب کشور توسط پوشش گیاهی ذخیره و به تدریج آزاد میشود .
نقش جنگلبانان در حفاظت و صیانت از این منبع بزرگ الهی و خدادادی بسیار با اهمیت است و به نوعی درختان زیر سایه این جنگلبانان بزرگ میشوند.
اما حفظ و حراست از جنگلهای زاگرس بهعلت برخورداری از پوشش جنگلی ارزشمند، بهخصوص گونههای بلوط، اهمیت ویژه دارد.
در چهارمحال و بختیاری ۱۰۸ جنگلبان وظیفه حفاظت از جنگلهای این استان را بر عهده دارند و شبانهروزی در این مسیر ایفای وظیفه میکنند.
علیصفدر احمدیمنش، جنگلبان منطقه کُتهباغ (گهمال) در شهرستان لردگان عاشق طبیعت و مبارز اصلی در برابر سوءاستفادهکنندگان از طبیعت و قاچاقچیان چوب، یکی از همین جنگلبانان وظیفهشناس در چهارمحال و بختیاری است که حتی چندین بار از سوی متخلفان و قاچاقجیان مورد ضرب و شتمهای شدید قرار گرفته است و حتی یکمرتبه، با اسلحه گرم از سوی این متخلفان زخمی میشود اما نه تنها کوچکترین خللی در روند انجام وظیفه وی وارد نمیشود بلکه عزم و اراده او برای حفاظت از جنگل بیشتر میشود.
عاشق جنگلبانی و محافظت از طبیعت هستم
جنگلبان منطقه کُتهباغ (گهمال) لردگان در گفت و گو با خبرنگار پیام طبیعت گفت: از ۱۴ سال گذشته تاکنون در عرصه حفاظت از منابعطبیعی و آبخیزداری این شهرستان فعالیت دارم و شغل خود را دوست دارم و عاشق خدمت به منابع طبیعی هستم.
علیصفدر احمدیمنش تاکید کرد: فعالیت جنگلبانان شبانهروزی و اقدامات آنان مبارزه با سوءاستفادهکنندگان از طبیعت و قاچاقچیان چوب، تخریب کورههای ذغال، جلوگیری از بریدن درختان، احیای جنگل و مهار آتشسوزیها است.
احمدیمنش درگیری با سوءاستفادهکنندگان از طبیعت و قاچاقچیان چوب را از مهمترین مشکلات جنگلبانی اعلام و تصریح کرد: خوشبختانه امسال تاکنون درگیری با قاچاقچیان در منطقه نداشتهایم.
وی حفاظت از منابعطبیعی را وظیفه تمامی مردم دانست و یادآور شد: منابعطبیعی به همه مردم و نسلهای مختلف تعلق دارد.
این جنگلبان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:حفاظت بدون مشارکت مردمی امکان پذیر نیست و انتظار میرود مردم هرگونه حضور سوءاستفادهکنندگان از طبیعت و قاچاقچیان چوب را هر چه سریعتر به جنگلبانان گزارش دهند.
وی نبود اشتغال و بیکاری را از علتهای اصلی قطع جنگل و قاچاق چوب دانست و گفت: با اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری، علاوه بر حفظ جنگلها و حفاظت از منابعطبیعی میتوان به رونق اقتصادی خانوارها کمک کرد.
احمدیمنش به خطرات ناشی از جنگلبانی اشاره و تاکید کرد: در یکی از شبهای سالهای گذشته، با سوءاستفادهکنندگان از طبیعت و قاچاقچیان چوب درگیر شدم و ۲ ساچمه به صورتم اصابت کرد.
وی افزود: پس از این حادثه مدتی را برای درمان سپری کردم اما اکنون پشیمان نیستم، شغل دوم هم ندارم و همچنان عاشقانه در طبیعت حضور دارم.
جنگلبان منطقه کُتهباغ (گهمال) لردگان امکانات یک جنگلبان را شامل یک دستگاه موتورسیکلت و یک دستگاه دوربین شکاری اعلام و تصریح کرد: به روزرسانی تجهیزات و امکانات جنگلبانانی و حمایت بیشتر از جنگلبانان از ضرورتهای مهم در این بخش بهشمار میرود.
وی یادآور شد: جنگلبانان اکنون به هیچکدام از وسایل دفاعی مجهز نیستند اما سوءاستفادهکنندگان از طبیعت و قاچاقچیان چوب همچنان در حال تخلف هستند.
احمدیمنش اظهار داشت: سوءاستفادهکنندگان از طبیعت و قاچاقچیان چوب، پس از دستگیری، در اختیار نیروی انتظامی گذاشته میشوند تا پس از تشکیل پرونده، برای سپری شدن مراحل قانونی، در اختیار مراجع ذیصلاح قرار گیرد.
ارسال به دوست