25 میلیون هکتار از مساحت کشور نیازمند اقدامات آبخیزداری است

تاریخ انتشار : 1400/08/15 - ساعت انتشار: ٠٨:٤٣ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه لازم است اقدامات آبخیزداری در ۲۵ میلیون هکتار از عرصه کشور اجرایی شود،گفت: در صورتی که منابع اعتباری در این مسیر تقویت شود علاوه بر مدیریت صحیح منابع آبی از میزان خسارت‌های ناشی از سیلاب‌های احتمالی نیز تا حد زیادی کاسته خواهد شد.

 

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت به نقل از خبرگزاری ایرنا مسعود منصور روز جمعه در بازدید از طرح‌های حوزه منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری به همراه جمعی از اعضای کمیسیون کشاورزی افزود: اهمیت موضوع آب و خاک و همچنین پوشش گیاهی به عنوان منابع اصلی در پایداری امنیت غذایی و زیستی همواره مد نظر است که در این راستا یکی از کم‌هزینه‌ترین و در عین حال پربازده‌ترین راهکارها، اجرای اقدامات آبخیزداری است که در این میان با توجه به شرایط اقلیمی کشور ضروری است اعتبارات مناسبی برای این برنامه اختصاص یابد.

وی جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش اثرات منفی رسوب بر اراضی مستعد کشاورزی، مهار سرعت سیلاب‌ها و نفوذ تدریجی آب در سطوح بالادست و تغذیه منابع آبی دشت‌ها و عرصه‌های پایین دست را از جمله کارکردهای مطلوب آبخیزداری دانست.

منصور تصریح کرد: هزینه‌های اجرای طرح‌های آبخیزداری به طور معمول یک سوم منابع مالی صرف شده برای جبران خسارت‌های ناشی از خشکسالی و یا سیلاب‌ها است از این رو از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست می‌شود در بودجه سال ۱۴۰۱ نگاهی ویژه‌تری نسبت به برنامه‌های آبخیزداری داشته باشند.

طرح‌های آبخیزداری از اولویت‌های کشور است

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه کشور در محدوده منطقه کم بارش واقع شده است، گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر لازم است از بارش‌های فصلی به نحو مطلوب استفاده شود و با مهار روان آب‌ها فرصت تغذیه منابع آبی به تدریج فراهم شود.

علیرضا نظری کاهش خسارت‌ها را از دیگر نتایج موثر مهار روان آب‌ها دانست و افزود: کمیسیون کشاورزی به طور جدی به دنبال برنامه‌ریزی برای اولویت‌بخشی به حوزه آبخیزداری است.

وی تصریح کرد: تلاش می‌شود در بودجه‌ریزی سال آینده و همچنین در برنامه هفتم توسعه بحث تقویت منابع مالی حوزه آبخیزداری مد نظر قرار گیرد.

اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از معاونان وزرا در حوزه جهاد کشاورزی، نیرو، حفاظت محیط‌زیست در طی  ۲ روز سفر به چهارمحال و بختیاری به بررسی مسائل حوزه آب، کشاورزی و دام‌پروری استان پرداختند.

بررسی خشکیدگی گون زارهای تنگ صیاد، بازدید از طرح سنگی ملاتی حوزه آبخیز وستگان در شهرستان بروجن و تعدادی از طرح‌های آبخیزداری شهرستان خانمیرزا از جمله برنامه‌های حوزه منابع طبیعی در سفر مسعود منصور رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و تعدادی از اعضای کمیسیون کشاورزی به شمار می رود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج