فرسایش خاک در چهارمحال و بختیاری سالانه ۱۷تن در هکتار است
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: میزان فرسایش خاک در استان سالانه ۱۷تن در هکتار است که هفت تن از این میزان سالانه تبدیل رسوب میشود.
علیمحمد محمدی به مناسبت روز جهانی خاک در گفت وگو با خبرنگار پیام طبیعت با اشاره به اینکه سالانه ۱۶ تن در هکتار فرسایش آبی و ۳۰ تن در هکتار فرسایش بادی در کشور رخ میدهد و حجم زیادی از خاک کشور را از دسترس خارج میکند، افزود: در استان چهامحال و بختیاری فرسایش بادی وجود ندارد.
به گفته وی، ۱۰ تن از فرسایش خاک استان وارد شبکه رودخانه و سدها نمیشود و فقط از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل میشود.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرحها و اقدامات آبخیزداری بسته به نوع عملیات افزود: اجرای اقدامات آبخیزداری بین پنج تا ۱۰ تن در هکتار در سال در کاهش فرسایش خاک اثرگذار است.
محمدی اظهار داشت:هماکنون عملیات آبخیزداری در بیش از ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت استان از جمله عملیات مکانیکی شامل بندهای خاکی و رسوبگیر ملاتی و خشکهچین، اقدامات بیولوژیک شامل نهالکاری، بذرپاشی و بذرکاری و کپهکاری و اقدامات بیومکانیک شامل سکوبندی و تراسبندی همراه با تقویت پوشش گیاهی و اقدامات مدیریتی شامل حفاظت و قرق و مراقبت و نگهداری اجرا شده است.
وی به اجرای بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار عملیات آبخیزداری و حفاظت خاک درسطح استان در سالجاری خبر داد و گفت: از ابتدای اجرای طرحهای آبخیزداری تاکنون بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ سازه آبخیزداری شامل گابیونبندی، عملیات خشکه چین و هلالی آبگیر و عملیات بیولوژیک در استان انجام شد.
چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۶۴۰ هزار و ۳۴۶ هکتار مساحت دارد و که سرچشمه سه رود حوضه آبی کارون و زایندهرود و بخشی از دز است که حوضه کارون و دز ۸۸ درصد مساحت استان و حوضه زاینده رود ۹ درصد مساحت استان را تشکیل میدهد.
شعار ۱۴ آذرماه روز جهانی خاک "تاکید بر جلوگیری از شوری و افزایش بهره وری خاک" نامگذاری شده است.
ارسال به دوست