حفاظت مشارکتی راهکار اصلی حفظ منابع طبیعی است
کارشناس مرتع سازمان جایکا (آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن) و مسوول برنامه مشارکتی جنگل و مرتع گفت:افزایش مشارکت مردم در حفاظت عرصههای منابع طبیعی و بهرهبرداری درست از منابع طبیعی، یکی از راهکار برای حفظ منابع طبیعی است.
خانم ناگینو روز چهارشنبه در جلسه مدیریت جامع حوضه آبخیز و ظرفیتسازی مدیریت مشارکتی حوضه آبخیز کارون (جایکا) با حضور مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی آبخیزداری کشور برگزار شد، افزود: براساس بازدید و ارزیابیهای انجام شده توسط کارشناسان جایکا و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، عرصههای منابع طبیعی و مراتع با مشکلاتی از جمله چرای بیش از اندازه دام در مراتع، بهرهبرداری بیرویه از مراتع و عرصههای منابع طبیعی مواجه است.
به گفته وی، حفظ و حراست از این عرصه و کاهش میزان وابستگی به این عرصهها به حفاظت مشارکتی نیازمند است تا مردم در حراست و حفاظت از عرصه منابع طبیعی مشارکت داده شوند.
وی اظهار داشت: بهرهبرداران محلی نیز از خسارتهای که به دلیل بهرهبرداری بیرویه از مراتع و منابع طبیعی وارد شده نگران هستند و برای کاهش میزان خسارت، ضرورت دارد زمینه ایجاد اشتغال و کاهش وابستگی به این عرصهها را برای بهرهبرداران فراهم کرد.
این کارشناس ژاپنی گفت: ایجاد اشتغال پایدار یک راهکار برای کاهش وابستگی بهرهبرداران، جوامع روستایی و محلی به منابع طبیعی است که این مساله نیازمند تهیه برنامه مدون و با همکاری بین بخشی است.
وی به اجرای طرح روستا در سطح چهارمحال و بختیاری و حوضه مدیریت کارون اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح همکاری بین مردم و مسوولان را میطلبد تا با رسم یک برنامه چشم انداز وضعیت موجود تحلیل و وضعیت مطلوب آینده هم مشخص شود تا کاستی و مشکلات موجود شناسایی و رفع شود.
آویکاوا یکی دیگر از کارشناسان سازمان جایکا (آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن) نیز ضمن تقدیر از همکاری کشور ایران با سازمان جایکا افزود:سازمان جایکا برای حمایت از برنامه مدیریت جامع حوضه آبخیز که در اولویت برنامههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری قرار دارد، حمایت میکند.
وی اظهار داشت: در اجرای طرح مدیریت جامع حوضه آبخیز، تعامل و گسترش همکاری بین سازمانی بین سازمانها و نهادهایی که در موضوع مدیریت منابع طبیعی دخالت دارند، از جهادکشاورزی،منابع طبیعی و سایر سازمانها ضروری است.
این کارشناس ژاپنی افزود: در ۲ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا، امکان حضور در عرصه منابع طبیعی در کشور ایران را نداشتیم و کارهای هماهنگی را با همکاری تسهیلگران و کارشناسان همتای خود در استانها پیگیری میکردیم.
ارسال به دوست